• Statement
  • Testimonial
  • Werkenbij
  • PGGM
  • Vermogensbeheer
H0000941

Sebastiaan Blom

“PGGM investeert ongeveer €20.5 miljard in privaat vastgoed. Daarmee heb je écht impact en doe je mee met grote deals.”

Investment Manager, team Private Real Estate

Sebastiaan Blom 480X480 Pggm

Wat voor beeld had je van PGGM voordat je er ging werken?

Toen ik 7 jaar geleden op een inhousedag bij PGGM binnenstapte, wist ik eigenlijk niet zoveel van deze organisatie. Ja, dat het een belegger voor pensioenfondsen is, maar voor de rest was het me nog niet helder. Daar heeft die inhousedag écht verandering in gebracht. We kregen presentaties over het bedrijf en zijn ook zelf aan de slag gegaan. Na afloop was ik zo enthousiast, dat ik besloot te solliciteren op het PGGM Traineeship. Ik kreeg meteen veel vrijheid en kon me daardoor breed oriënteren binnen PGGM. Dat was de manier om de organisatie te leren kennen.

En dat lukte?

Jazeker. Ik heb in 1,5 jaar tijd aan allerlei opdrachten gewerkt. Dat was voor mij de ideale manier om PGGM te ontdekken. Je ziet in korte tijd veel verschillende afdelingen en komt er zo achter wat je interessant vindt. Voor mij was dat met name de vermogensbeheer-kant van het bedrijf. Maar dat die interesse specifiek bij privaat vastgoed zou liggen, waar ik nu met veel plezier werk, wist ik van tevoren niet. Dat is het leuke van een traineeship.

Wat is er leuk aan jouw baan?

PGGM investeert ongeveer 13 miljard euro in privaat vastgoed. Daarmee heb je écht impact en doe je mee met grote deals. Het is een internationaal speelveld want we beleggen wereldwijd. Zelf werk ik bij de US-desk van mijn afdeling. Ik heb een jaar in Amerika gestudeerd en heb dus veel binding met mijn werkgebied. Dat maakt het extra leuk. Meerdere keren per jaar gaan we naar de Verenigde Staten om vastgoed te bekijken en te spreken met vastgoedbedrijven en co-investeerders. We staan internationaal bekend als een betrouwbare investeerder die óók oog heeft voor de ESG-factoren van vastgoed. Dat laatste vind ik zelf belangrijk. We zijn bijvoorbeeld een van de oprichters van de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB), een wereldwijd erkende duurzaamheidsbenchmark voor vastgoed.

Vakinhoudelijk staan we sowieso nooit stil. Er kan zoveel veranderen in een kort tijdsbestek, dat je je strategische plannen volledig moet omgooien. Dat is een dynamiek die mij aanspreekt, omdat je vooral bezig bent op de lange termijn, maar je wel in het hier en nu moet handelen.

Geen spijt van je keuze dus?

Absoluut niet! Ik denk dat veel mensen geen goed beeld hebben van PGGM als werkgever. Dat had ik in eerste instantie zelf ook niet. Eenmaal binnen zie je pas echt wat er mogelijk is. Als je ambitie hebt en stappen wil zetten, wordt dat hier zeker gewaardeerd.

Artikel delen of printen

klik op het icoon