• 12 sep 2022
  • Blog
Jochem Van Iersel 2

Jochem over voortdurend blijven verbeteren

"Uiteindelijk vul je zelf je eigen portefeuille met werk. Dat maakt het zeer afwisselend, waardoor ik mezelf continu blijf uitdagen. Je kijkt door de ogen van een consultant en bedenkt waar je waarde toe kunt voegen. Ik zie het echt als speeltuin qua diversiteit aan werkzaamheden en uitdagingen.”

Dat werken in de pensioenwereld verre van saai is kan Jochem beamen. En ook het beeld van een troosteloos grijs kantoorpand bleek gelukkig niet te kloppen. Inmiddels zit Jochem als Senior Adviseur Voortdurend verbeteren helemaal op zijn plek bij PGGM. Vanuit een zelfsturend team de organisatie faciliteren in het voortdurend blijven verbeteren ziet hij als zijn persoonlijke uitdaging en die uitdaging voert hij met veel plezier uit.  

Hoe ben je met PGGM in aanraking gekomen?  
Jochem kwam via zijn netwerk in aanraking met PGGM. “Na zo’n tien jaar bij mijn vorige werkgever te hebben gewerkt ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een aantal oud-collega’s, die inmiddels de overstap naar PGGM hadden gemaakt, vroegen mij om eens koffie te komen drinken en zo is uiteindelijk het balletje gaan rollen.” 

Wat was je eerste indruk van PGGM? 
“Toen ik voor het eerst het pand van PGGM in Zeist binnenliep was ik erg onder de indruk van de open en groene sfeer. Je ziet elkaar letterlijk goed door het vele glas en de open ruimtes, dat gaf mij de indruk dat de organisatie een transparant karakter heeft. Mijn twijfel of ik door te werken in de pensioenwereld in een grijs betonnen gebouw zou komen te werken was onmiddellijk weg.” 

Je houdt je bezig met LEAN werken, wat houdt dat in? 
“We werken continu aan het verbeteren van werkzaamheden van PGGM’ers. We laten collega’s nadenken over hoe zij het werk wat ze doen op de beste én meest efficiënte manier kunnen doen. We helpen en begeleiden hen daarbij met verschillende tools, zoals een waardestroom analyse. Deze sessies hebben onder andere als doel om bewustwording binnen teams te creëren waar ruimte voor verbetering is en ervoor te zorgen dat zij continu blijven zoeken naar de meest ideale manier van werken. Slaagt zo’n sessie dan geeft dat veel voldoening en loop ik eind van de dag vol energie met een glimlach op m’n gezicht het gebouw uit.” 

Wat maakt je werk zo leuk? 
“Binnen het team Voortdurend Verbeteren heeft ieder zijn eigen aandachtsgebied, maar ook daarbuiten is veel mogelijk. Als er een mooie klus ligt dan bekijken we binnen ons team wie ‘m op wil pakken. Op die manier krijgt iedereen binnen het team de kans om verschillende dingen te proberen, zoals lean-sessies, strategische trajecten of het opleiden van collega’s. Uiteindelijk vul je zelf je eigen portefeuille met werk. Dat maakt het zeer afwisselend, waardoor ik mezelf continu blijf uitdagen. Je kijkt door de ogen van een consultant en bedenkt waar je waarde toe kunt voegen. Ik zie het echt als speeltuin qua diversiteit aan werkzaamheden en uitdagingen.” 

Artikel delen of printen

klik op het icoon