• 20 dec 2023
  • Blog
Gettyimages 876576840

Ontdek PGGM’s vitaliteitsverlof: verhalen van avontuur en groei

Wanneer je minimaal drie jaar in dienst bent bij PGGM, krijg je de kans om voor minimaal twee maanden en maximaal drie maanden verlof op te nemen, waarbij PGGM 50% van je salaris doorbetaalt. In dit artikel vertellen Ellen Habermehl, Saskia Geerts en Barbara Sleeking hoe zij het vitaliteitsverlof hebben ingezet!

Ellen’s stage in het ziekenhuis

Ellen Habermehl

Ellen is Senior Communicatie Adviseur en woordvoerder van Pensioenfonds Zorg en Welzijn, de grootste klant van PGGM. Ze heeft een interessante achtergrond die teruggaat naar haar oorspronkelijke passie voor de zorgsector. "Vanaf jonge leeftijd wilde ik altijd al arts of verpleegkundige worden. Uiteindelijk heb ik voor een hele andere richting gekozen, namelijk communicatie. Ik vond beide vakgebieden leuk en interessant, de keuze is uiteindelijk gevallen op communicatie. De zorgsector is mij nog wel altijd blijven boeien."

Haar interesse in de zorg leidde ertoe dat ze besloot aan een opleiding HBO verpleegkunde te beginnen naast haar drukke baan bij PGGM. Tijdens haar studie ontstond het idee om het vitaliteitsverlof van PGGM te benutten voor haar stage in het ziekenhuis. "Toen ik mijn stage aan het plannen was, dacht ik ineens aan het vitaliteitsverlof van PGGM en dacht ‘misschien kan ik wel dit verlof gebruiken, zodat ik vrij ben om mijn stage te lopen in deze periode’. Het leek mij heel fijn om een periode vrij te zijn, om mezelf volledig te kunnen focussen op mijn stage in het ziekenhuis. Het is extra bijzonder dat ik naast mijn werk als woordvoerder voor PGGM, nu ook in het ziekenhuis mocht werken, naast PGGM’s eigen deelnemers!"

Ellen moedigt collega's aan om gebruik te maken van het vitaliteitsverlof en zichzelf de ruimte te gunnen voor persoonlijke groei. ‘Het vitaliteitsverlof is tijd voor jezelf, hoe je dat zelf ook wilt invullen!’

Barbara’s ontdekkingsreis

Profielfoto 2019

Barbara is als Senior HR Expert een trouwe kracht van PGGM, ze koos voor een welverdiend vitaliteitsverlof van drie maanden. Voor Barbara betekende dit niet alleen een periode van bezinning en rust, maar ook een onverwachte reis in de wereld van de Franse taal.

Het idee van drie maanden zonder een specifiek doel leek in eerste instantie een beetje overweldigend. "Wat ga je doen in die tijd?" was de vraag die door haar hoofd spookte. De beslissing om vitaliteitsverlof op te nemen kwam na een lange periode van hard werken. "Ik had gewoon behoefte aan een pauze, een moment om tot rust te komen en na te denken," deelt Barbara terwijl ze terugblikt op haar jarenlange toewijding aan PGGM.

Of Barbara heeft stilgezeten tijdens haar vitaliteitsverlof? Absoluut niet. Ze besloot ook om een nieuwe taal te leren! "Ik wilde iets doen, waar ik me in kon vastbijten," zegt ze lachend terwijl ze haar dagelijkse Franse lessen op Duolingo noemt. 

Nu, terwijl Barbara haar normale werkritme hervat, reflecteert ze op haar reis door het vitaliteitsverlof. "Het heeft me de rust en ruimte gegeven om mezelf opnieuw te leren kennen," zegt ze. Een levensles die ze graag wil vasthouden, ook nu ze terug is in het dagelijkse werkende leven.

Het verhaal van Barbara illustreert hoe vitaliteitsverlof bij PGGM meer is dan een arbeidsvoorwaarde; het is een transformerende reis vol bezinning, ontwikkeling, en onverwachte ontdekkingen die haar zowel professioneel als persoonlijk hebben verrijkt.

Saskia’s wereldreis

Saskiageerts2 (2)

Saskia Geerts, duurzaamheidsadviseur bij PGGM, greep deze kans met beide handen aan en begon aan een reis die niet alleen landsgrenzen overschreed, maar ook haar eigen grenzen oprekte. "Het voelde als zo'n buitenkansje, die moet je gewoon echt niet laten liggen!" zegt Saskia terwijl ze terugblikt op haar keuze om het vitaliteitsverlof te omarmen.

Tijdens haar vitaliteitsverlof is Saskia samen met haar vriend op reis gegaan naar Zuid-Amerika. "Ik vond het heel fijn dat ik drie maanden lang elke dag heb gedaan waar ik zin in had! Het is een enorm gevoel van luxe en vrijheid. Wanneer kun je zeggen dat je elke dag weer kan kiezen wat je zin in hebt om te doen!"

Terugkijkend op deze bijzondere tijd bij PGGM benadrukt Saskia de blijvende impact ervan op haar persoonlijke en professionele leven. "Het was vooral een eye opener om te beseffen hoe goed ik het heb, zowel in mijn werk als in mijn privé leven. Ik voel me heel bevoorrecht dat ik de kans kreeg om gebruik te maken van dit vitaliteitsverlof."

Het vitaliteitsverlof is meer dan een regeling; het is een uitnodiging om de wereld te verkennen, jezelf te ontdekken en te genieten van een betaalde sabbatical. Laat je inspireren door Saskia’s avontuur en vraag jezelf af: wat zou jij doen met drie maanden vrije tijd en de steun van je werkgever? Met PGGM’s vitaliteitsverlof is de wereld jouw speeltuin, klaar om ontdekt te worden!

PGGM is niet alleen een werkgever is, maar ook een facilitator van avontuur, groei en zelfontdekking! Wil je meer weten over het vitaliteitsverlof bij PGGM? Neem dan een kijkje op onze pagina met informatie over arbeidsvoorwaarden of neem contact op met een van de PGGM recruiters.

Artikel delen of printen

klik op het icoon