PGGM Bolletjes Impact4

Werken bij PGGM. Impact4

Hoeveel impact wil je hebben in je werk? Bij PGGM, een van de grootste pensioenuitvoeringsorganisaties van ons land, zit je middenin vier belangrijke, maatschappelijke ontwikkelingen. Je hebt er mee te maken en tegelijkertijd heb je er ook invloed op. Je hebt bij ons niet zomaar impact, maar impact tot de vierde macht:
21 11982 Lockscreen Campagne Arbeidsmarkt 01
Femke Anker Def

Femke Anker, Senior Business Continuity Manager 

'Als procesmanager van het onderdeel business continuity management (BCM) kijk ik welke bedreigingen er zijn voor PGGM, bijvoorbeeld een cyberaanval, pandemie of grote stroomstoring. Die bedreigingen brengen we in kaart en daarna bepalen we wat de impact is voor PGGM als zo’n bedreiging zich voordoet. Vanuit het BCM-raamwerk zorgen we dat de veerkracht van de organisatie groter wordt. Door vooraf plannen te maken en maatregelen te treffen, zijn zowel de belangrijkste bedrijfsprocessen, als de belangen en reputatie van PGGM en van onze stakeholders veilig gesteld.'

Femke Anker
Emmavstaveren

Emma van Staveren, Junior ESG-reporter

'Werken bij PGGM was voor mij vooral een logische keuze vanwege de langetermijnhorizon van onze activiteiten. We beleggen voor mensen die hun hele leven lang voor andere mensen hebben gezorgd, en die zijn gebaat bij een goed pensioen. Daarnaast willen we dat pensioen op een verantwoorde manier beleggen. Ik haal er energie uit om dat samen met mijn collega’s zo concreet mogelijk weer te geven.'

Lees hier het hele verhaal van Emma. 

Schermafbeelding 2022 04 20 100508 (1)

Brenda Kramer, Senior Advisor Responsible Investment

'Vanuit de beleggingskant kun je twee dingen doen: beleggen in zaken die financieel aantrekkelijk zijn of beleggen in zaken die passen bij je visie. Bij passief beleggen zijn we afhankelijk van wat er om ons heen gebeurt. Daarom probeer ik een steentje bij te dragen aan het transparanter maken van duurzaamheid. Dan kunnen bedrijven zichzelf vergelijken en definiëren wat al goed is. Hoe transparanter de mate van duurzaamheid van (mogelijke) beleggingen en hoe groener de economie, hoe makkelijker we impact kunnen maken.'

Lees hier het hele verhaal van Brenda.

Marcel Haverkamp

Marcel Haverkamp, Senior Consultant Zorg & Welzijn

Ruim twee jaar geleden begon Marcel voor de tweede keer bij PGGM. In 2011 vertrok hij als accountmanager van PFZW en in 2019 keerde hij terug als senior consultant voor het team PFZW-datadiensten. In die functie begeleidt hij werkgevers binnen zorg en welzijn bij arbeidsmarktvraagstukken. Vaak gaat dat over strategische personeelsplanning: zorgen dat er voldoende instroom is, dat de uitstroom beperkt blijft, en dat mensen vitaal blijven en duurzaam inzetbaar zijn.

Lees hier het hele verhaal van Marcel. 

Maurice

Maurice Klaver, Senior Investment Manager

Maurice is inmiddels zo’n 10 jaar werkzaam bij PGGM. Hij is onderdeel van het Private Equity team, waarbij hij zich specifiek richt op investeringen, die een bijdrage leveren aan één of meer van de SDG's. Een gebied dat de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Zo zijn er steeds meer bedrijven die zich bezighouden met energietransitie, gezondheidszorg en klimaatoplossingen.

Lees hier het hele verhaal van Maurice

Maarten

Maarten de Haas, Projectmanager

Maarten werkt als projectmanager bij PGGM en is zich bewust van de impact die hij maakt: “Al onze projecten hebben direct of indirect impact op deelnemers en/of werkgevers. Bij grote veranderingen in de pensioensector, zoals het nieuwe pensioenstelsel, staan wij aan het roer. Met een groot team proberen wij die veranderingen tot een goed einde te brengen.”

Lees hier het hele verhaal van Maarten

Chriss Frank

Chriss van Pul, Manager PFZW Datadiensten en Frank Mensink, Adviseur Datacenter en Data-analist

Chriss: “Ons doel is om werkgevers datavolwassener te maken, op individueel, regionaal en landelijk niveau. Met de producten en diensten die we aanbieden hopen we blijvend en met elkaar iets aan de arbeidsmarktproblematiek in de zorg te doen. Want dat er iets aan te doen is dat blijkt, maar dat begint bij inzicht.” 

Lees hier het hele verhaal van Chriss en Frank

Andres

Andres van der Linden, Advisor Responsible Investment

Andres van der Linden, Advisor Responsible Investment, wilde bij PGGM werken om het verschil te kunnen maken. "Maar ik ben zeker niet de enige die waarde hecht aan impact. Dat geldt ook voor de deelnemers van PFZW. Natuurlijk vinden ze een gezond rendement belangrijk, maar ze willen ook dat hun belegging verschil maakt. We kunnen er niet meer omheen: ESG gaat een stap verder en PGGM zet stappen richting impact." 

Lees hier het hele verhaal van Andres

Of je bij PGGM nou bij klantcontact werkt of een deel van ons beleggingsportfolio beheert, of je meebouwt aan onze IT-systemen of actuariële pensioenberekeningen maakt, je hebt hoe dan ook enorme impact op je omgeving.

Werken bij PGGM. Impact4

1. Impact op de oude dag van 4,4 miljoen mensen

Samen werken we aan de uitvoering van de pensioenen van 4,4 miljoen Nederlanders die voor een groot deel in de sector zorg en welzijn werken. Daarmee zijn we mede verantwoordelijk voor het vertrouwen binnen één van de grootste en voor het welzijn van Nederland belangrijkste sectoren.

2. Impact op de toekomst van het pensioenstelsel

Door onze omvang en inhoudelijke expertise, spelen we een grote rol in het toekomstbestendig maken van het Nederlandse pensioenstelsel, waarin op dit moment veel verandert. Dat zal flexibeler moeten worden en beter moeten inspelen op de individuele levens van mensen.

3. Impact op de toekomst van de zorg

Doordat we over een schat aan kennis en data beschikken over de deelnemers die via ons pensioen opbouwen, kunnen we de sector zorg en welzijn helpen zichzelf te vernieuwen en eraan bijdragen dat de mensen die er werken dat met meer plezier doen en vitaal blijven.

4. Impact op wat mag groeien

Met een belegd vermogen van 293,5 miljard euro drukken we wereldwijd een stempel op wat mag groeien en wat niet. We geloven dat geld een sturende kracht is, waarmee we het milieu en de maatschappij een flinke duw in de goede richting kunnen geven.

Onze vakgebieden

Maak kennis met de vakgebieden binnen PGGM

Onze vacatures

Wil jij ook een baan met Impact? Bekijk dan ons actuele vacature aanbod of schrijf je in voor onze vacature alert.

Onze recruiters

Heb je vragen over een vacature, de afdeling, over werken bij PGGM of de sollicitatieprocedure? Stel je vragen aan een van onze recruiters.

Proef de sfeer

Wil je weten hoe het is om bij PGGM te werken en welke manier jij impact kunt hebben? Lees de verhalen van onze Impactmakers.

Blijf op de hoogte!

Volg ons op social media

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op wanneer je een vraag hebt over een vacature, de sollicitatieprocedure of voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.