Gino Bos 480X480

Gino Bos

Enterprise Engineer

“De maatschappelijk relevantie vind ik belangrijk.” Enterprise engineer Gino Bos ontwikkelt pensioenportalen waar miljoenen mensen gebruik van maken.
PGGM 16 7 2019 Selectie 14

Vrijheid en verantwoordelijkheid. Enterprise engineer Gino Bos geniet bij PGGM van zijn werk en vindt er alles terug wat hij zoekt in een baan.

Kennisdeling zit in onze cultuur

“Ik ben eigenlijk per toeval bij PGGM terechtgekomen. Eerlijk gezegd kende ik de organisatie niet, maar een paar jaar geleden fietste ik langs het kantoor in Zeist. Ik werd nieuwsgierig, ging thuis op internet kijken en kwam daar vacatures tegen. Op de website stond een vacature voor Young Development Professional waarbij het bijbehorende opleidingstraject mij aansprak. Met een achtergrond in de front-end, bood dit traject me de kans om me breder te ontwikkelen en ook de back-end-kant te leren. Dat was het begin van mijn PGGM-carrière. 

Momenteel werk ik aan de inlogportalen voor pensioendeelnemers en werkgevers. Ik zorg ervoor dat mensen kunnen inloggen en zo eenvoudig mogelijk gegevens kunnen inzien en wijzigen. De pensioengegevens geven inzicht en dat is best belangrijk. Het leuke aan mijn functie is dat ik ook betrokken ben bij het releaseproces waarmee de software uiteindelijk in productie gaat. Ik heb het ook anders meegemaakt buiten PGGM, waar je slechts een kleine schakel bent in het geheel. Dan blijf je toch minder betrokken. Daarom vind ik die betrokkenheid in mijn huidige functie echt een meerwaarde.

PGGM is een werkgever die jou als medewerker veel vrijheid geeft en gunt. Als ik me in een bepaald onderdeel wil verdiepen, kan ik dat aangeven en word ik daar volledig in gefaciliteerd. Er zijn bovendien veel communities en themagroepen om kennisdeling te stimuleren. De IT’ers van PGGM hebben veel kennis en expertise, waar zelfs ik na 4 jaar ervaring bij de organisatie nog van leer. En op mijn beurt kan ik de nieuwe medewerkers van tips voorzien, want het delen van kennis zit ingebakken in onze cultuur.

Het geeft me nog elke dag een goed gevoel om voor een werkgever te werken die het geld goed investeert. Mijn werk als IT’er draagt daarmee een steentje bij aan de maatschappij en dat vind ik belangrijk. Bovendien vind ik het mooi om te zien dat PGGM iedereen een kans biedt. Als mensen wel de potentie hebben, maar niet de juiste papieren, mag je toch op gesprek komen. Er lopen hier mensen met verschillende achtergronden rond die door interne opleidingen en cursussen als professional zijn gegroeid.”

Gepubliceerd op 4 september 2020.

Er zijn nieuwe artikelen geladen.