Aantekening 2021 06 09 142229

Kasia van 't Hul - Sienkiewicz

Senior Investment Risk Manager

Na haar Master Financial Markets and Banking kwam Kasia van 't Hul- Sienkiewicz 14 jaar geleden uit Polen naar Nederland. Na een baan als fund administrator bij een trustmaatschappij startte ze 11 jaar geleden in de backoffice bij vermogensbeheer van PGGM. Inmiddels werkt ze ruim 8 jaar als performance analist in het team Performance binnen de afdeling ‘Performance en Risk Control’ dat zich focust op het meten, verklaren en beoordelen van de performance van  beleggingen.

‘Onmogelijk om me te vervelen’

Ik houd van de veelzijdigheid in mijn werk. De impact die we maken met het enorme vermogen dat we internationaal beleggen. Het wordt geïnvesteerd in heel veel verschillende assets, van aandelen, obligaties, private beleggingen tot allerlei mogelijke nieuwe interessante asset types. En op al die terreinen zoeken we diepgang om precies die vaak nog niet gestelde, prikkelende vragen te stellen aan de beleggingsketen over de performance van beleggingen en daarmee direct of indirect impact te maken op de kwaliteit (financieel en niet financieel) van onze portefeuille.

‘Nieuwsgierig naar alle veranderingen’

En op al die assets zijn veranderingen gaande. Van verschuivingen in grondstofprijzen, politiek, technologische, maatschappelijke ontwikkelingen of zoiets als een wereldwijde corona crisis. Wij proberen de invloed van deze veranderingen te beoordelen op de prestatie van individuele assets, maar kijken ook naar effecten op de totale portefeuilles.

‘Een uniek moment in de tijd’

Daarbij staan we ook zelf aan de vooravond van meerdere hele interessante verschuivingen in onze aanpak. We gaan een integraal risicomanagement systeem implementeren, we zijn op zoek naar nieuwe sleutels om ook de niet financiële rendementen beter te waarderen (duurzaam beleggingsbeleid) en zullen een hele andere manier van denken moeten ontwikkelen als we het nieuwe pensioenstelsel gaan implementeren.

‘Wereldwijd netwerk vakgenoten’

Wat het binnen al die ontwikkelingen extra leuk maakt, is het netwerk wat ik bouw. In al die verschillende contexten praat ik met hele diverse mensen over risico’s en rendementen. Van ALM adviseurs en strategen tot assetmanagers, netwerken met concullega analysten en risico managers wereldwijd of bestuurders van onze pensioenfondsen.

'Geprikkeld om mee te ontwikkelen'

Ik vind PGGM daarmee een hele stimulerende omgeving. Niet alleen door de dynamiek van elke dag, de complexiteit en uitdagingen die er liggen in m’n vakgebied. Ik leer hier elke dag heel veel in de samenwerking met eigen top collega’s en de mensen in het wereldwijde samenwerkingsnetwerk. Maar het zit ook diep in de cultuur om elke dag beter te willen worden. We weten immers voor wie we het doen; onze deelnemers. Je wordt echt uitgenodigd mee te doen met opleidingen en trainingen, zowel vakinhoudelijk als ook in m’n persoonlijke skills en leiderschap. Ik heb onder meer m’n Post-Master CFA (Chartered Financial Analist) gedaan, wat wereldwijd telt in de vermogensbeheerwereld.

‘Het beste van twee werelden’

Misschien ligt m’n belangrijkste reden om hier te werken wel in de kwaliteit van leven die ik ervaar. Het feit dat ik zo goed twee werelden kan combineren. Ik kan de beste moeder zijn die ik wil zijn en tegelijkertijd op professioneel topniveau werken. PGGM wil hier echt een voorloper zijn. Die gezonde balans maakt voor mij werken veel plezieriger en opener dan het ‘corporate life’ bij zuiver commercieel gedreven vermogensbeheerders. Hoewel het misschien daar ook wel wat beter wordt. Parttime is hier heel normaal, voor mannen en vrouwen, ook op het hoogste niveau. We vertrouwen elkaar, krijgen alle vrijheid, werken met zelfsturende teams en bepalen zelf in afstemming hoe, wat en wanneer we werken.

Gepubliceerd op 9 juni 2021. 

Er zijn nieuwe artikelen geladen.