Klaas Slager 480X480

Klaas Slager

Backend Engineer

Werken bij PGGM als backend engineer biedt afwisselende werkzaamheden. We werken samen aan de beste dienstverlening.
PGGM 16 7 2019 Selectie 37

De meest complexe problemen in de backlog oplossen, daar is Klaas Slager goed in. Hierop legt hij bij PGGM als medior backend engineer de focus. Samen met het team maakt hij zich hard om de beste dienstverlening te leveren voor 4,4 miljoen mensen van verschillende pensioenfondsen.

Aandacht voor verbetering

“Via een traineeship bij mijn vorige werkgever kwam ik in contact met PGGM. Dus toen ik via LinkedIn een vacature voor backend engineer voorbij zag komen, ondernam ik direct actie. Ik wilde hier namelijk graag werken. Juist omdat ik al wat collega’s kende, was die stap niet groot. Hier begon mijn PGGM-carrière als medior backend developer.

We zijn nu zo’n 7 maanden verder en ik voel mij hier helemaal thuis. Ik ben graag bezig met het analyseren van uiteenlopende problemen in de backlog. Waar komt een bepaalde data-inconsistentie vandaan? Hoe lossen we dit op? Welke data zijn precies met elkaar verbonden en hoe zorgen we voor een stabiele samenhang in onze software? Met dit soort vraagstukken ben ik zo’n 50% van mijn tijd bezig. Ik doe dus meer veel dan alleen het schrijven van codes. Die afwisseling vind ik prettig. Wij werken hard aan het beginstuk van de loonadministratie die 30.000 bedrijven aanleveren. Alle informatie moet goed verwerkt worden, zodat de mensen in de zorg de juiste pensioenopbouw krijgen. Samen zorgen we voor de beste dienstverlening.”

“PGGM besteedt aandacht aan het verbeteren van software. Als team zetten we grote stappen als het gaat om dit soort verbetertrajecten.”

“Binnen ons multidisciplinaire team werken we met korte lijnen. We spreken de interne klanten regelmatig en pakken elkaars werk op als dat nodig is. Dit vind ik fijn, omdat we elkaar op die manier versterken. Soms voer ik in plaats van een technische analyse een functionele analyse uit. Of ben ik juist bezig met het vinden van de juiste oplossing binnen de productie. Ook dát maakt mijn werk afwisselend en zo leer ik weer andere software kennen. Als team zijn we goed op elkaar ingespeeld en we weten precies wat we van elkaar mogen verwachten. Tegelijkertijd werken we met verbetertrajecten, waar we veel ruimte voor krijgen vanuit PGGM. Ik verwacht dat we binnen nu en een halfjaar grote stappen hebben gezet met onze softwaresystemen.

Ik vind het een uitdaging om met de complexe dataverwerking te werken. Je moet weten waar de samenhang ligt en waar de software precies voor dient. Zit er ergens een bug in het systeem? Dan is het soms een hele puzzel om de juiste oplossing te vinden. Je moet begrijpen waar de klant precies om vraagt en hoe je alle data kloppend krijgt. Mijn doel is om door te groeien naar een functie als senior backend engineer. Ik krijg hier veel mogelijkheden aangeboden om te groeien binnen mijn vak, bijvoorbeeld door (online) trainingen te volgen. Bij PGGM zijn er veel middelen om jezelf continu te verbeteren. Met andere woorden, het is hier goed geregeld.”

Gepubliceerd op 5 januari 2021.

Er zijn nieuwe artikelen geladen.