Sanne Van Den Berg 480X480

Sanne van den Berg

BI Engineer

Sanne van den Berg was altijd al geïnteresseerd in data. Zij weet als geen ander wat data allemaal te bieden hebben, mits het goed is gestructureerd en vormgegeven. En laat zij daarin nu juist uitblinken als BI engineer bij PGGM.
IT Afbeelding 370X246

Data brengen alles bij elkaar
“Dat ik graag met data werk wist ik al tijdens mijn vorige baan in de genetica. Toch zat ik daar niet helemaal op mijn plek en dus zette ik mijn profiel op LinkedIn op beschikbaar. Het duurde niet lang voor een recruiter me benaderde met de vraag of ik interesse had in een traineeship. Specifiek voor de functie BI engineer bij PGGM. Ik had totaal geen ervaring in de pensioen- en/of financiële wereld. Na een paar leuke kennismakingsgesprekken én een uitgebreide meeloopdag wist ik het zeker: dit is dé baan voor mij.

Op het moment dat ik bij PGGM binnenliep tijdens de meeloopdag werd ik met open armen ontvangen. We hadden meerdere sollicitatiegesprekken en ik mocht overal even meekijken. Zo kreeg ik direct een idee wat de werkzaamheden precies inhielden en wie mijn toekomstige collega’s zouden worden. Wat mij aansprak was de open, gedreven en gezellige sfeer waarin iedereen continu samenwerkt. Dus ik bedacht me geen seconde en begon met een 6 weken durend traineeship in Rotterdam. De perfecte basis om zo’n carrièreswitch te maken. Ik wist al veel over data, maar als BI engineer bij PGGM werk je met andere tools die ik nog niet kende.

We zijn nu zo’n anderhalf jaar verder en ik heb enorm veel geleerd in een korte tijd. In mijn functie ben ik samen met het team bezig met het structureren en presenteren van allerlei data. Zo zijn we het afgelopen jaar begonnen met het vertalen van al onze dashboards naar PowerBI. Een groot project waarin we zowel interne als externe informatie in 1 lijn hebben gebracht zodat iedereen met dezelfde data werkt. De focus lag hier voornamelijk op de customer journey, waar we enorm veel data van bezitten. Denk aan de klanttevredenheid, prestatie-indicatoren of vastgelegde telefoongesprekken en e-mailberichten. Ik heb hier een rol gespeeld in het laten aansluiten en ontsluiten van data naar het dashboard. Een project waar ik enorm trots op ben, want er waren veel afdelingen bij betrokken. Zo zie je maar dat data alles bij elkaar brengen.”

“Data kunnen zoveel opleveren als je het goed presenteert. Daar helpen wij uiteindelijk miljoenen mensen mee van verschillende pensioenfondsen.”

“PGGM is een hele fijne plek om te werken. Iedereen gaat voor die verbeterslag en daarin maakt het niet uit in welk team je zit. We helpen elkaar en blijven kritisch op de geleverde werkzaamheden. Wat ik extra fijn vind, is dat je hier gewoon jezelf kan zijn. En wil je graag doorgroeien? Dan denken de managers met je mee. Zo heb ik de ambitie om meer te leren over een functie als analist. Daar ben ik nu een boek over aan het lezen samen met 2 andere collega’s. Onze learnings en ervaringen op de werkvloer bespreken we vervolgens uitgebreid tijdens onze leesclubvergaderingen. Dat is ook wel kenmerkend voor onze afdeling: we willen met z’n allen verbeteren, ook op persoonlijk vlak.”

Gepubliceerd op 6 november 2020.

Er zijn nieuwe artikelen geladen.