Zoëlle Yusufi 480X480

Zoëlle Yusufi

Auditor

Impact maken als auditor, daar is Zoëlle Yusufi trots op. Samen met Internal Audit zorgt ze dat PGGM in control blijft.

Vakinhoudelijk werken en tegelijkertijd betrokken zijn bij het adviseren van de organisatie. Met die carrièrewensen kwam Zoëlle Yusufi op de afdeling Internal Audit bij PGGM terecht. Haar focus? Kwaliteit leveren en impact maken binnen de aandachtsgebieden Corporate en IT.

Internal audit: een dynamisch en vakspecialistisch speelveld

“Breed oriënteren en kijken wat echt bij mij past. Daar ben ik veel mee bezig geweest tijdens en na mijn opleidingen. In 2016 nam een recruiter van PGGM contact met mij op en zo kwam ik terecht op de Enterprise Risk Managementafdeling. Hier heb ik zo’n 2 jaar gewerkt tot een collega mij tipte over een vacature auditor. Dat was precies de stap die ik wilde maken en tegenwoordig versterk ik al een paar jaar het team van Internal Audit. De perfecte plek voor mij, want hier ben ik continu vakinhoudelijk bezig en tegelijkertijd zie ik veel van onze organisatie. Als auditor moet je altijd up-to-date zijn over de laatste vaktechnische ontwikkelingen. Auditing is bij PGGM zoveel meer dan alleen het toetsen van normen. De Raad van Bestuur, het Executive Committee én de klanten van PGGM rekenen op onze onafhankelijke mening en adviezen. Met nadruk op onze, want we werken in verschillende teams aan diverse complexe (IT) Audits. Zo werk ik aan meerdere Audits, binnen Corporate en IT. Die afwisseling past bij me binnen dit dynamische werkgebied.

“In mijn functie ben je vooral een trusted advisor voor PGGM. We willen zoveel mogelijk grip houden op de risico’s en zo verantwoord mogelijk te werk gaan. Ik ben trots op mijn vak, zeker omdat we het verschil maken voor zo’n 4,4 miljoen pensioendeelnemers.”

“Ik vind het belangrijk bij te dragen aan positieve impact. Uiteindelijk doe je het voor de pensioenen van miljoenen Nederlanders.”

“Kwaliteit is op onze afdeling de belangrijkste prioriteit. Je moet precies weten wat er speelt en je kennis op peil houden. Daar vraagt de markt ook om, want wat er buiten PGGM gebeurt heeft invloed op onze processen, systemen en bedrijfsonderdelen. Je wordt gestimuleerd om vooruit te denken en te blijven leren. Vandaar dat ik nu elke vrijdag bezig ben met de RE opleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarnaast neem ik deel aan een pensioenfondsbestuur als nevenactiviteit. Kortom, mijn werk is uitdagend, continu in ontwikkeling en nooit eentonig.”

“Met al die verschillende en complexe audits is letterlijk geen werkdag hetzelfde. We spelen kort op de bal. Door kritisch te blijven en onze auditmethodes te vernieuwen blijven we kwaliteit leveren. We zijn niet voor niets gecertificeerd door het Instituut van Internal Auditors. En om samen te mogen werken met dit team maakt mij extra trots. Er is aandacht voor elkaar en iedereen is even betrokken. Dat zie je ook terug tijdens de tweewekelijkse (digitale) teammeetings waar we even stilstaan bij hoe het met iedereen gaat. We omarmen elkaars verschillen en maken gebruik van elkaars specialisme!

Gepubliceerd op 5 januari 2021.

Er zijn nieuwe artikelen geladen.