Geraldine Leegwater 480X480

Geraldine Leegwater

Chief Investment Management

“Na mijn studie economie en Oost-Europakunde aan de Rijksuniversiteit Groningen begon ik mijn carrière als management trainee bij ABN AMRO en startte binnen vermogensbeheer. Hier heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in verschillende mooie functies, waaronder analist en portfoliomanager.

In 2004 maakte ik de overstap naar de pensioenuitvoerder van ABN AMRO als hoofd beleggingen en later als voorzitter van het uitvoerend bestuur van het pensioenfonds. Dit combineerde ik langere tijd met het bestuurslidmaatschap van pensioenfonds ABP, waar ik tevens voorzitter van de beleggingscommissie was.

Na deze rol ambieerde ik een functie waarbij ik weer dichter bij de ‘werkvloer’ zou staan, deze vond ik als Chief Investment Management bij PGGM, waarbij ik ook toetrad tot het Executive Committee. PGGM neemt een vooraanstaande plaats in als het gaat om pensioen en beleggen in Nederland en maakt zich daarnaast ook hard voor een gezonde sector zorg en welzijn. Hier kan en wil ik met mijn kennis van de beleggingsketen en brede ervaring in het pensioendomein graag aan bijdragen.

Naast mijn functie bij PGGM ben ik betrokken bij de aan de Erasmus universiteit gelieerde pensioenopleidingen van ESAA. Sinds kort zet ik mij ook in als bestuurslid van de branchevereniging voor vermogensbeheerders in Nederland (DUFAS).

In mijn vrije tijd houd ik ervan om samen met mijn man te mountainbiken, met mijn dochter te gaan zwemmen, loop ik graag hard en wandel ik met de hond. Je kan me dan ook regelmatig in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug vinden.”

Er zijn nieuwe artikelen geladen.