• 08 feb 2024
  • Statement
  • Vermogensbeheer
Gas En Oliebedrijven.1

Grootste klant PGGM blijft in zeven beursgenoteerde olie- en gasbedrijven beleggen

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), klant van PGGM, is gestopt met beleggen in olie- en gasbedrijven die nog steeds geen overtuigend plan hebben in lijn met het klimaatakkoord van Parijs.
Pfzw Logo 2019 Rgb

Dit betekent dat ze sinds begin dit jaar niet meer beleggen in bijvoorbeeld Shell, BP en TotalEnergies. De zeven beursgenoteerde olie- en gasbedrijven waarin PFZW nog wél belegt, blijken de koplopers in de sector. Ze zetten overtuigend in op de omzetting van fossiele naar duurzame energie of produceren op dit moment al voornamelijk energie met een lage CO2-voetafdruk.

In 2022 is PFZW begonnen met een intensief ‘engagement’ programma richting de olie- en gassector. Dit houdt in dat ze het gesprek aan zijn gegaan om deze bedrijven aan te sporen een concrete en aantoonbare bijdrage te leveren aan het beperken van de opwarming van de aarde. In de gesprekken werd duidelijk dat de meeste olie- en gasbedrijven nog steeds grote moeite hebben te voldoen aan de doelen van Parijs. Een aantal investeren wel in verduurzaming, maar het is te weinig en het gaat te langzaam. Uiteindelijk zijn er 310 bedrijven verkocht met een totale waarde van € 2,8 miljard. Als uitvoeringsorganisatie van PFZW, waren we bij PGGM nauw betrokken bij het opzetten en uitvoeren van dit programma. Lees hier het persbericht van pensioenfonds PFZW.

Kijk hier voor meer informatie over ons Actief aandeelhouderschap

Artikel delen of printen

klik op het icoon