• Statement
  • Testimonial
  • PGGM
  • Werkenbij

Karin Lurvink

“Ik vind het belangrijk om te werken bij een organisatie die iets toevoegt aan de maatschappij.”
Karin Lurvink 480X480 Pggm

Wat heb je met een opleiding geschiedenis bij PGGM te zoeken? Álles. Karin Lurvink (33) startte als junior investment risk manager vanwege haar andere achtergrond.

PGGM gaf me de kans op een carrièreswitch

“Geschiedenis als vooropleiding, gevolgd door een promotieonderzoek naar gedwongen winkelnering in de 19e eeuw en een postdoc over de economische impact en het verzekeren van slavernij in de 18e eeuw. Ik had met die achtergrond niet verwacht ooit bij een organisatie als PGGM te werken. Toch heb ik de kans gekregen en ik ben blij dat ik deze stap heb gezet. Ik pas qua vooropleiding misschien niet in het perfecte plaatje van een doorsnee investment risk manager. Maar met mijn ervaring als onderzoeker kan ik wel nuttig zijn voor de organisatie. Ik verdiep me in verschillende thema’s en doe onderzoek om risico’s in kaart te brengen voor PGGM. Dat varieert van klimaatrisico’s tot de invloed van een economische crisis bij een verlaging van de assetwaarden.

Een andere achtergrond als toegevoegde waarde

Voordat ik de switch maakte, volgde ik een traject met een loopbaancoach. Ik merkte tijdens netwerkgesprekken en sollicitaties dat veel organisaties juist wél dat perfecte plaatje zochten voor een bepaalde functie. Gelukkig ziet PGGM in dat mensen met een andere achtergrond en perspectief juist van toegevoegde waarde zijn. Ik stel andere vragen en benader onderwerpen net even anders dan mijn collega’s en ik merk dat zo’n frisse blik erg gewaardeerd wordt. Vakinhoudelijk is het natuurlijk wel even aanpoten, maar dat is niet erg.”

Een concretere bijdrage leveren aan de maatschappij

“Er waren twee redenen om een andere weg in te slaan. Enerzijds is het werken als onderzoeker behoorlijk solistisch en ben je sterk afhankelijk van subsidies. Dat is best een onzeker bestaan. Anderzijds wilde ik concreter een bijdrage leveren aan de maatschappij. Ik hecht veel waarde aan het gezond houden van de wereld waarin we leven. En tijdens mijn reizen heb ik met eigen ogen gezien dat er nog veel armoede en vervuiling in de wereld is. PGGM belegt bewust en op een verantwoorde manier en draagt daarmee bij aan het beter maken van de wereld. Dat telt voor mij."

"Ik werkte eerder nooit echt in teamverband, dus ben ik blij dat ik leuke collega’s om me heen heb. Mensen met wie ik inhoudelijk kan sparren en met wie ik ook over andere dingen kan praten."

Benieuwd welke vacatures er nu bij PGGM zijn? Neem een kijkje op de vacaturepagina

Artikel delen of printen

klik op het icoon