Luuk Spronk Van Lieshout

Luuk Spronk-van Lieshout

Data- en Transitie-specialist

Van het analyseren van data tot het borgen van de juiste data-overdracht. En dat in alle vrijheid. Zo maakt je het als dataspecialist bij PGGM makkelijker voor anderen.
PGGM Vlaggen

De business ondersteunen door de kwaliteit van data te onderzoeken en daarover te rapporteren. En bij inkomende en uitgaande transities de correcte overdracht van data borgen. Zo maakt data- en transitiespecialist Luuk Spronk impact bij PGGM.

Anderen ontzorgen

“Na mijn opleiding Technische Bedrijfskunde in Eindhoven ben ik gaan werken bij een grote detacheerder in de financiële dienstverlening, op de unit Actuarieel. Daar maakte ik kennis met een mooie combinatie van kwantificeren en communiceren. Enerzijds gaat het over het rekenkundig garanderen van kwaliteit. Anderzijds moet je over je bevindingen helder rapporteren aan klanten en collega’s van de business. Die combinatie maakt ook mijn huidige werk bij PGGM zo boeiend.

Mijn eerste ervaringen in de pensioenwereld deed ik op bij MN in Den Haag. Daarna werd ik bij PGGM gedetacheerd als acceptatietester. PGGM nam begin 2016 de pensioenuitvoering voor Philips over. Daarvoor moest de administratie en uitvoering overgezet, gebouwd en getest worden voor de systemen van PGGM. Ik beviel blijkbaar. Zit ’m denk ik hierin dat ik mij snel nieuwe dingen eigen maak. En dat ik mijn eigen draai aan oplossingen kan geven. PGGM bood me een contract aan als dataspecialist bij wat toen nog het team Transities heette.”

‘Anderen ontzorgen en het makkelijk voor ze maken. En dat in alle vrijheid. Dat is mijn drijfveer als dataspecialist bij PGGM.’

“In die begintijd moesten we intern nog echt de boer op. Wat deed ons team nou precies, waar konden ze ons voor inschakelen? Inmiddels kunnen we het werk onder de nieuwe naam Data- en Transitiemanagement soms niet aan. Wat we doen? Komen er nieuwe fondsen bij ons binnen dan zorgen wij ervoor dat alle data juist en volledig omgezet worden. Een hele klus want vaak zijn de systemen anders. Dat is dus die transitiekant. Er zijn trouwens ook wel interne transities. Wanneer een regeling in een andere overgaat, bijvoorbeeld. En dan zijn er nog de omgekeerde, uitgaande transities. Wel aardig in dit verband, is dat we op dit moment die van datzelfde Philips verzorgen. Je zou misschien denken dat we ons minder inzetten voor zo’n afscheidsklus. Mij maakt het echt niets uit. Ik wil zo goed mogelijk leveren. Anderen ontzorgen, het makkelijk voor ze maken, dat is mijn drijfveer.  

Dan is er het datamanagement. Door de kwaliteit van data te onderzoeken en controleren, dragen wij direct bij aan het succes van de business. We stellen rapporten op die we op allerlei niveaus presenteren. Van medewerkers tot directie. Gevraagd en ongevraagd. Ik verheug me ook op het nieuwe lokale Data Management Office die in de stijgers staat. Daarmee halen we straks nog meer uit de informatiestromen binnen de organisatie. Daar rollen ook weer nieuwe rollen en functies uit. Quality officer is misschien wel iets voor mij. In alle vrijheid werken én kansen grijpen: typisch PGGM.”

Gepubliceerd op 2 oktober 2020.

Er zijn nieuwe artikelen geladen.