D Peopleatwork 2 PGGM 11 Juli Janrijnders

Risk en compliance. Bij PGGM.

Risk en compliance professionals maken impact door proactief risicomanagement in de volle breedte. Bij PGGM.

Risk en Compliance

Bg 250X250 1@2X (1)

Risk en Compliance. Bij PGGM

4,4 miljoen mensen hebben de uitvoering van hun pensioen aan PGGM toevertrouwd. Om daar zorgvuldig me om te gaan is de beheersing van risico's van levensbelang. Risk en Compliance is dan ook niet weg te denken uit de bedrijfsvoering van PGGM. Het heeft impact op elke vezel van onze dienstverlening, van de pensioenadministratie tot het verantwoord wereldwijd beleggen van 229 miljard euro beheerd vermogen.

Naast toenemende wet- en regelgeving en groeiende aandacht van de maatschappij voor de pensioensector, komt er een pensioenstelselwijziging op ons af. Niet eerder stond het 'beste pensioenstelsel ter wereld' voor zo'n grote verbouwingsoperatie. De invoering van het nieuwe pensioenstelsel en de ambitie om de kosten per deelnemer zo laag mogelijk te houden, vragen een actieve rol van jou als Risk en Compliance-medewerker. Je ziet erop toe dat wet- en regelgeving wordt nageleefd, dat integriteitsbewustzijn hoog op de agenda staat en dat risico's gemonitord en beheerst worden.

Op financieel gebied én op andere terreinen zoals reputatie, security, data en privacy krijg je bij PGGM te maken met uiteenlopende vragen waar jij vanuit jouw positie een antwoord op moet vinden. Ben jij die Risk en Compliance professional die dieper doorvraagt en pijnpunten durft bloot te leggen, die een gezonde risicocultuur stimuleert door in mogelijkheden te denken om risico's pragmatisch te beheersen? En die tot gewenst gedrag kan inspireren in plaats van het af te dwingen? Zie jij net als wij ziet dat Risk en Compliance zoveel meer is dan vinkjes zetten op checklists?

We bieden je werk met impact. Werk dat bijdraagt aan de zekerheid en het vertrouwen van miljoenen mensen, waarvan een groot deel werkzaam is (geweest) in de sector zorg & welzijn. Mensen die in veel gevallen ook voor ons hebben gezorgd.

We bieden je een veelzijdig en dynamisch speelveld voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Je werkt op het hoogste niveau bij een voorloper in de pensioenmarkt, en daarmee automatisch ook in de voorhoede van het Risk en Compliance vak, door de innovatie in onze processen van checks and balances, het gebruik van datascience, de bevordering van transparantie door monitoring en rapportages en de ontwikkeling van integraal risicomanagement.

En we bieden je het plezier van werken met een hecht netwerk van zo’n 65 Risk en compliance collega’s: open, nieuwsgierige, intelligente en gedreven vakmensen die staan voor onze maatschappelijke opdracht. Je gaat samenwerken binnen een van de 7 gefocuste subteams:   

  • Compliance, Enterprise risk management en Modelvalidatie, die werken over de volle breedte van PGGM.
  • Risk analysis, Operational due diligence en Performance & risk control, die staan opgesteld voor het beheersen van de risico’s binnen Vermogensbeheer.
  • Het eerste lijns riskteam Interne beheersing binnen Pensioenbeheer.

Ieder team met eigen uitdagingen en inhoud, en volop kansen voor boeiende loopbaanstappen binnen onze discipline.

We bieden je werk met impact. Werk dat bijdraagt aan de zekerheid en het vertrouwen van miljoenen mensen, waarvan een groot deel werkzaam is (geweest) in de sector zorg & welzijn. Mensen die in veel gevallen ook voor ons hebben gezorgd.